Valdoma žiniasklaida mindo "žemės Referendumą", pasaulio Bushido čempioną Remigijų, suaštrina Jo biografijos spalvas.

PRANAS VALICKAS: Vaiko teisių apsaugos įstatymų stumimas

Seimas nieko nesprendžia. Jie gauna įsakymą iš Briuselio ir balsuoja taip kaip liepta. Priims ir šitą BK pataisą. Visa juvenalinė justicija ir visa bjaurastis eina iš ES'o. Ne Seimas nori, kad būtų atiminėjami vaikai, o ES'as - Seimas viso labo yra tik ES'o valios vykdytojas. Šitą reikia įsidėmėti.
 
Skaitykite galų gale konstituciją. Lietuvos konstitucijos sudėtinė dalis yra LIETUVOS RESPUBLIKOS KONSTITUCINIS AKTAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS NARYSTĖS EUROPOS SĄJUNGOJE. To akto antrasis punktas yra toks:
Europos Sąjungos teisės normos taikomos tiesiogiai, o teisės normų kolizijos atveju jos turi viršenybę prieš Lietuvos Respublikos įstatymus ir kitus teisės aktus.
 
 
PRANAS VALICKAS ATSAKĖ Į NUOMONĘ
"Aš tai  nemanau, kad reikėtų labai nerimauti, nes mūsų Seimas nėra kokie pedofilai - turi savo šeimas, vaikus anūkus ir kokio nesąmoningo įstatymo nepriims. Kad pritarė svarstymui, tai nereiškia, kad jis bus priimtas toks, koks pateiktas"
DĖL...

BK pataisa, kuria siekiama įslaptinti su nepilnamečiais susijusią teismo medžiagą, ir už kurios priėmimą svarstymui kaip ir vienbalsiai nubalsavo Seimas, yra glaudžiai susijusi su naujuoju Vaiko teisių apsaugos įstatymu, kuris palengvina vaiko paėmimą iš šeimos. Neatsitiktinai abiejų teisės aktų iniciatoriai - tie patys asmenys.
 
Vakarų valstybėse, kuriose šita praktika tragiškai išbujojusi (Norvegija, JK), teismai veikia išvien su socialinėmis tarnybomis ir jų naudai. Nesunku suvokti, kodėl viską reikia įslaptinti - kad tėvai negalėtų niekam pasiskųsti nei dėl neteisybės, nei dėl korupcijos, nei dėl klastojamų dokumentų, nei išvis ieškotų pagalbos; jie tampa be balso ir atsiduria daužyti galvą į sieną uždaroje sistemoje. Žiniasklaidai už viešinimą - kalėjimas pagal tą pataisą.
 
Kaip minėjau, turiu pedofilijos bylos medžiagą. Įspūdingą. Bet ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nes pagrindinis veikėjas - turtingas, įtakingas asmuo, exkgb.
Nukentėjusio vaikiuko mama iškart suprato, kuo gresia ši pataisa. Dabar ji kalba su manimi kaip su žurnaliste, turi galimybę ieškoti teisybės žiniasklaidos pagalba, reikalauti atnaujinti ikiteisminį tyrimą. 
 
Atsiradus tai pataisai - viskas, žmogus pakliūva į tokias girnas, kad pagalbos galima tikėtis nebent iš stebuklo. Kaip reikės kagėbistui pedofilui, taip ir bus padaryta, tik dar plius viskas saugiai įslaptinta.
 
Ar Seimo nariai suvokia, ką reiškia tokios teismo medžiagos įslaptinimas visuomenėje, kurioje pasitikėjimas šita institucija visai neseniai buvo aplink 14 proc? Paskutinio rodiklio nežinau, bet nemanau, kad jis būtų labai radikaliai pasikeitęs. 
 
Ši BK pataisa - tai įžūliausia cenzūra ir visiškas visuomenės atribojimas nuo teisėsaugos darbelių. O Šalaševičiūtės argumentas, kad pataisa apsaugos vaiko privatumą, yra niekinė, nes ir dabar vaiko tapatybės atskleisti negalima, numatyta atsakomybė už tai.
 
Reziumuojant - bemaž vienu metu Rytų Europos šalyse buldozeriu stumiamas paketas, kuris veikia kitose valstybėse šeimos ir tėvų nenaudai. Situaciją Latvijoje su visais tais Našlaičių teismais žinai - galų nerasi. O šit Estija, šviežios žinios apie tą patį. 
 
http://rus.delfi.ee/press/mk_estonia/prizrak-yuvenalnoj-yusticii-chem-grozit-semyam-estonii-prinyatie-novogo-zakona.d?id=68478265
 
Ir visame šitame kontekste Šalaševičiūtė įžūliausiai teigia, kad šis įstatymas nėra šablonas!
 
Prieš maždaug metus, kai parašiau pirmą savo tekstą JJ tema, paklausiau vieno Seimo nario, ar Vaiko teisių įstymo pataisos, BK pataisa ir siūlymas pradėti mokėti pinigus įvaikinantiems (kur šitas dingo, nežinau, gal sustojo dėl pinigų stygiaus) yra vieno paketo dalis. Jis atsakė, kad TAIP.
 
Šitas Seimo narys yra gražus, protingas, bet va nelabai doras, o gal menkysta prisitaikėlis, todėl puikiai žinodamas esmę, vis itek nubalsavo UŽ tą BK pataisą. Bet tikiu, kad tokie Seimo nariai  kaip Urbšys, Gailius, Puteikis, irgi nubalsavę už, tos esmės tiesiog nežino.
 
O ką čia dabar daryti, ko griebtis - nežinau... Akivaizdu, kad tikimasi išnaudoti viskam tam prakišti artėjančią vasarą ir visuotinį atosotoginį išgverimą.


Aldona Jankevičienė: Dėl vaikų...
Dėl baudžiamojo kodekso pataisos vaikų bylų klausimu:Jūs tur būt nepatikėsite, bet seimo narių dauguma net neskaito teikiamų projektų,jiems yra įdomūs tik tie, už kuriuos gauna finansavimą.
Mūsų seimas yra tik balsuotojai, o įstatymų leidėjas yra  yra vyriausybė, kuri  rengia, teikia ir "prastuminėja " įstaymų pataisas, o vyriausybės klerkai, sąžiningai vykdo jiems duotas ES užduotis.
Teikiamas pataisos derinamos tik komitetuose , o vaikų klausimu pagrindinis yra žmogaus teisių komitetas , kur  Es gausiai finansuojamos per įvairias nevyriausybines organizacijas šalaševičiutės, povilonienės ir kt. nusprendžia, kaip žlugdyti šeimas, atiminėti vaikus, kurių iškrypėliai turėti negali.
Todėl skubiai reikia Tėvų forumo , mūsų , visuomeninių organizacijų reakcijos - protestų.
Pvz.Respublika ir kt pažangūs leidiniai turi informuoti visuomenę, pagrindinis ginklas-viešumas

Return
May 1, 2014 Posted by: Adminas