Kazimieras Juraitis

Arvydas: jei žemė neprieinama, ji kaip ir išvežta...

Jei žemė tampa neprieinama kitiems lietuviams, tai ji kaip ir išvežta. Atsimenate iki 1918 metų kam priklausė Vilnius? (Klaipėda priklausė vokiečiams). Jų irgi niekas neišvežė, tačiau jose gyveno didelis kiekis lenkakalbių (Vilniaus krašte), kaip beje ir 1990 metais. Kuo tie metai panašūs? Tuo, kad anksčiau Lenkija užėmė Lietuvos kraštą, neva jame ir taip lenkai gyvena ir jį tiesiog sulenkino. 1990 metais lenkai gyvenantys Vilniaus krašte užsimanė paskelbti šio krašto autonomiją (!) - tai čia jau po mūsų Nepriklausomybės paskelbimo. Jie irgi nebūtų žemės išsivežę, bet paklauskite dabar žmonių, kiek Šalčininkų rajone gyvena  lietuvių? 0.0.. procento. Gerai, kad tais tolimais 1990 metais ten buvo įvestas tiesioginis valdymas iš Vilniaus, kitaip būtume turėję Lietuvą be Vilniaus krašto.

O kodėl ten gyvena tiek mažai lietuvių - todėl, kad jiems ten konkrečiai neduoda gyvenimo.
Žemė išvežta? - ne - bet lietuvių ten jau nebėra.
Kiti argumentai - užsieniečiams supirkus daug žemės kažkuriame rajone jie elementariai ten įgytų ir politinę valdžią... Kaip pvz. kinų kvartalai Amerikoje, kur baltieji bijo koją įkelt.
Kas iš to, kad pagal įstatymą ten valstybės žemė? Kai tikriejį jų piliečiai nedrįsta ten kojos įkelt?

Kai žemė nuperkama, po to joje įvedama sava politinė valdžia.

Yra kelios okupacijos rūšys - ekonominė okupcija, kai žemė nuperkama ir politiškai perimama, grynai politinė, kai tarpvalstybiniais susitarimais išnuomojama (kaip Aliaska priklausiusi Rusijai, o dabar Amerikai) arba Izraelis gavės leidimą į vieną dalį Palestinos žemių, o dabar naudojasi kur kas didesne teritorijos dalimi.. Ir tiesioginė okupacija vykdoma ginkluota jėga.
Tačiau visais atvejais tos teritorijos tampa nebeprieinamos vietiniams ten gimusiems gyventojams. 

Žemės paradavimas užsieniečiams mums siūlo ekonominę okupaciją, kai iš mūsų bus atimtas savas maisto gamybos įrankis, o mes patys išleidę pinigus gautus už žemę išvyksime svetur arba patys tapsime baudžiauninkais dirbančiais savo pačių kadaise buvusią žemę. Istorija parodė, kad lietuviai buvo neblogi baudžiauninkai. Istorijos ratas apsisuko?

TAIP KAD BRANGŪS ŽMONĖS - SUSIMASTYKIM LABAI RIMTAI.


Return
Jul 21, 2013 Posted by: Adminas