Kazimieras Juraitis

SB: va, kas labiausiai laukia žemės pardavimo liberalizavimo:

Dėl nepalankios rinkos būklės patyrusi finansinių sunkumų ir nebepajėgusi atsiskaityti su kreditoriais, „Agrowill Group“ (AG) 2010 m. pradėjo restruktūrizavimo procesą ir turi baigti 2014 m. metų rudenį. Pagal restruktūrizavimo planą AG per pirmuosius dvejus metus ketino sustiprinti finansinę padėtį, trečiaisiais metais kreditoriams išmokėti 15% skolų, o ketvirtaisiais – likusią dalį įsipareigojimų.
...
Restruktūrizavimo plane nurodoma, kad lėšų kreditoriams grąžinimas nesiejamas su žemės pardavimu, tačiau, anot p. Bagavičiaus, žemės pardavimas padėtų greičiau atsiskaityti su dalimi kreditorių.
„Realizavę žemes ir investavę į bendrovės veiklą, gautume didesnę investicinę grąžą. Suinteresuotų žemės įsigijimu asmenų yra, tačiau detalių atskleisti negaliu“, – sako p. Bagavičius.

Jo teigimu, potencialūs pirkėjai yra investiciniai fondai, kurių strategija leidžia investuoti į žemės ūkio paskirties žemę.
„Tokių fondų Lietuvoje yra vienetai, tačiau Europoje – nemažai ir jie domisi investicijomis Lietuvoje, ypač tie, kurie investuoja Rusijoje ar Ukrainoje.

AG šių metų balandį pardavė tris bendroves, kurioms priklauso maždaug 2.000 ha žemės, o sandorio vertė siekė daugiau nei 17 mln. Lt.
„Vidutinė balansinė AG priklausančios žemės vertė siekia 9.400 Lt už ha, tad jei bendrovei pavyktų likusius pardavimui numatytus 10.000 ha parduoti už balansinę kainą, būtų puiku. Sandorio tikimybė iki šių metų pabaigos yra labai didelė, tai būtų dar vienas pliusas įmonei“, – teigia p. Povilauskas.

Anksčiau svarstyta, kad už žemes „Agrowill Group“ gali gauti apie 100 mln. Lt. Palyginti, restruktūrizavimo plane numatyta, kad tuo atveju, jei pavyktų parduoti grupės nuosavybės teise valdomų žemių portfelį, būtų gauta papildomai iki 160 mln. Lt pardavimo pajamų...

 

Plačiau: http://vz.lt/article/2013/7/28/agrowill-group-atgauna-investuotoju-pasitikejima#ixzz2aPzfyCel


Return
Jul 29, 2013 Posted by: Adminas