Kazimieras Juraitis

Marius Jonaitis: Gal kiek sena informacija apie aferas su žeme Vilnijoje, bet reiktų pasidalinti

-----------
yra labai patogu nuolat kalti į galvas vieną dalyką: žemės jiems nenori duoti tie baisūs ir begėdžiai lietuviai.
<...>
Man nėra žinoma, kad nuo 1997 metų iš Vilniaus rajono savivaldybės buvo pateikta kokių pretenzijų, priekaištų dėl žemės grąžinimo projektų derinimo ir sprendimų. Nuo 2001-ųjų LLRA jau turėjo savo deleguotą atstovą Vilniaus apskrities viršininko administracijoje - lenką Zbignevą Balcevičių, nuo kurio ir priklausė, kam turėtų būti grąžinama ta žemė.

Nuo 2002 metų pasikeitė ir žemės grąžinimo tvarka, kuri įgaliojo žemės grąžinimo projektus parašu tvirtinti Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorių. Juo dirbo lenkas Stefanas Svetlikovskis - V.Tomaševskio dėdė, buvęs ilgametis Lukiškių kalėjimo komunistų partijos komiteto sekretorius.
<...>
Dalis žinomų Lietuvos politikų buvo tiesiog nupirkti žeme Vilniaus rajone. Čia ir visas atsakymas į klausimą, kodėl kitos partijos broliaujasi su V.Tomaševskiu, kviečia į valdžios koalicijas.

Gal prieš ketverius metus buvo paskelbtas straipsnis apie tai, kad Lietuvos kino studija prie Rukainių norėjo vykdyti statybas, o esą už tai buvo pareikalautas paprastas kyšis - milijonas litų už hektarą žemės.
 Ir taip toliau.
http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/lietuvos-naujienos/valdemaro-tomasevskio-rysiai-nuo-vilniaus-brigados-iki-masonu-ir-abonentu-575206/,page.1


Return
Aug 2, 2013 Posted by: Adminas