Kazimieras Juraitis

AA: OMERTOS ĮSTATYMAS

OMERTOS ĮSTATYMAS

Naftos ir dujų kompanijos veikia kaip mafijinė struktūra

Turto prievartavimas yra mafijos naudojama taktika kaip gauti pinigus, turtą ar paslaugas. Šiuo atveju, naftos ir dujų pramonė nori gauti žemę, kurioje mes gyvename.
Jie atsikelia į mūsų rajonus, mūsų kiemus su savo industrine veikla teršia mūsų orą, vandenį ir dirvožemį. Mes esame jų kelyje.
Šeimos negali gyventi šalia aktyviai veikiančių taškų, tačiau yra įstrigusios. Jų turto vertė mažėja kartu su jų sveikata, įtakojama oro teršalų, vandens užteršimo, nuolatinio triukšmo, dulkių ir šviesų. Nuolatinis stresas veikia emocinę, fizinę ir bendrą savijautą.
Atsiskaitymas ateina su neatskleidimo susitarimu, kuris reiškia, kad jūs niekada negalėsite kalbėti apie tai kas atsitiko. Visi dokumentai įrodantys žalą - amžiams lieka paslaptyje.
Tai leidžia pramonei ir vyriausybėms ir toliau skleisti melą, kad nėra žalos įrodymų...

OMERTA (nuo žodžio itališko žodžio ''paklusnumas/ nusižeminimas'')- mafijos taisyklė, tylos ir paslapties kodas, draudžiantis kalbėti apie tam tikrus dalykus, ypatingai kriminalinius nusikaltimus.

http://www.texassharon.com/2013/08/04/known-mafia-tactics-used-by-drilling-and-fracking-industry/

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJAI IR JOS VADOVUI ALGIRDUI BUTKEVIČIUI

LR SEIMO LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS FRAKCIJAI

PARLAMENTARUI ALGIRDUI SYSUI

TAURAGĖS KONFERENCIJOS KREIPIMASIS

DĖL A. Syso teikiamos PAV pataisos, naikinančios savivaldos teises
2013-08-06, Tauragė

SVARBIAUSIA ŽMOGUS ?
Socialdemokratus ištiko vertybinis iškrypimas, kadangi parlamentaro A.Syso pateikta pataisa dėl Poveikio aplinkai vertinimo įstatymo (PAV) – dovana laukiniam kapitalizmui.

Ši pataisa atims iš savivaldybių tarybų teisę...



Ši pataisa atims iš savivaldybių tarybų teisę teikti motyvuotą prieštaravimą planuojamai ūkinei veiklai, atsižvelgiant į visuomenės, o tai reiškia – savo rinkėjų, kuriuos teisėtai atstovauja, interesus.

Nė viena savivaldybė nėra suinteresuota darbo vietų mažinimu ir investicijų stabdymu jų teritorijoje, su sąlyga, kad šios investicijos bus atsakingos ir nepažeis gyventojų prigimtinės teisės į švarią ir sveiką aplinką, o kuriamos darbo vietos bus socialiai teisingos, neišnaudojančios vietos gyventojų, laikant juos „pigia darbo jėga“ arba XXI amžiaus EKONOMINIAIS VERGAIS.

Nebūtina kiekvieno naujo naftos ar skalūnų dujų gręžinio atveju, naujo kiaulių komplekso ar kito taršaus objekto atveju atlikti vis naują poveikio aplinkai vertinimą, kad įsitikintum tokio objekto rizika. Juo labiau kai tas poveikis ir taip žinomas remiantis kitų šalių ar kitų šalies savivaldybių patirtimi. Todėl teigti, kad tik ištyrus poveikį aplinkai galima realiai nuspręsti ar planuojama ūkinė veikla rizikinga, yra demagogiškas ir ciniškas melas.

Pirmiausia, kaip Seimo valdantieji, ką jūs privalote padaryti – tai atskirti poveikio aplinkai vertinimo užsakovus ir vykdytojus, ko nė viena valdžia nedrįso padaryti nuo Nepriklausomybės atgavimo pradžios.

Esant tokiai situacijai, kai pats taršaus objekto statytojas samdo ekspertą, kuris tirs jo objekto galimą žalą, iki šiol nebuvo NĖ VIENOS neigiamos poveikio aplinkai vertinimo išvados.

Jų ir negali atsirasti, nes pagal Civilinį kodeksą vykdytojas negali kenkti užsakovui, o tai reiškia ir „Chevron“ pasamdyti ekspertai negalės pateikti išvadą, kad „Chevron“ gręžinys kels pavojų aplinkai ir vietos žmonėms.

Dabartinė poveikio aplinkai vertinimo procedūra yra ydinga, bet tik ta prasme, kad nėra objektyvaus vertinimo. Ir tik savivaldybių tarybos yra vienintelis demokratijos įrankis, galintis šiuo metu realiai apsaugoti savo gyventojus nuo nepageidaujamos taršos ir nepageidaujamų „investicijų“.

Todėl kreipiamės į jūsų partiją, jos vadovą bei frakciją Seime, o taip pat asmeniškai į poną Algirdą Sysą, kad atsiimtumėte š.m. birželio mėn. pateiktą pataisą, kuria naikinama Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo 8 straipsnio 9 dalis, šios dalies naikinimą mes matome kaip grėsmę demokratijai, eliminuojančią savivaldą ir jos gyventojus iš sprendimo priėmimo proceso bei atveriančią kelią neregėto masto piktnaudžiavimams, gamtos naikinimui, žmonių išnaudojimui bei privačių struktūrų ir kapitalo nevaldomai savivalei.

Bendruomenės, piliečiai ir visuomeninės organizacijos
Return
Aug 6, 2013 Posted by: Adminas